9 Ocak 2018 Salı

Biz hep hazırız ,peki ya siz?

Dinimizde zorlama yoktur !

       Her dine ev sahipliği yapan her köşesi tarih kokan  topraklarımızda bütün din ve mezheplere hoşgörü ile yaklaşırken aynı hoşgörüyü tüm Dünya'da görmek istiyoruz .
       Ortadoğu, Asya ve Avrupa'nın kesiştiği noktada bulunan ülkemiz Osmanlı'dan bu yana topraklarında himayesi altına aldığı her dine sahip çıkarak, ibadet hakkı tanıyarak saygı ile yaklaşmaktadır. Her geçen gün bu örneklere bir yenisi eklenirken son örneği bir cevap niteliği taşıyor.
 Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan basına yaptığı açıklamada, Balat'ta bulunan restorasyonu tamamlanan ''demir kilise'' diye bilinen Sveti Stefan kilisesi Cumhurbaşkanı'mız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan'ımız sayın Binali Yıldırım ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov' un kurdeleyi kesmesiyle ibadete açıldı. Aslında tüm Dünya ülkelerinin dikkatinden kaçmayan ve merak uyandıran bu konu çoğu kez anketlere ve araştırmalara konu oldu. Bunlardan bir tanesi geçtiğimiz yıllarda ABD dışişleri bakanının açıkladığı resmi rapora göre  ülkemiz nüfusunun 24 bin Yahudi ,15 ila 20 bin arasında alevi bulunduğunu, 20 bin ise Ortodoks Hristiyan ve Süryani olduğunu ve  Hristiyan'lar arasında Maruniler ve Gürcü mevcut olduğunu açıklıyor. Reyting sonuçlarına göre ülkemizde izlenen popüler dizilere bile konu olan etnik kökenlere, dinlere ,mezheplere yer verilerek , dinde kardeşliği konu alan  diziler  ve programlar çekilmesine rağmen hala ülkemize batı ülkelerinin bakışını değiştirememiş olmamız maalesef çok acı.  Günümüz koşulları büyümekte olan her ülke gibi bizleri kendi dinimizden olmasalar bile başka dinden olan kişilerle aynı topraklarda yaşamaya mecbur kılıyor, zaten günümüzde sadece ülkemizde değil bu durum Dünya içinde aynı..



http://www.reytingtv.com/deniz_ozmen_dinimizde_zorlama_yoktur__yazi44.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

VFX PRO FONDÖTEN VE BAZ

Bende merak uyandıran kullanmak için elimdeki ürünlerin bitmesini beklediğim Türkiye'de üretildiğini ve 'helal sertifikalı ' old...

Populer Yayınlar