8 Ocak 2018 Pazartesi

ORGANİK

Tekstilde, kozmetikte, temizlik ürünlerinde, besinlerde  günümüzde neredeyse her alanda adını duyurmaya başlayan organik ürünler üretici ile tüketiciyi bir arada buluşturuyor.

Peki nedir organik ?

Yetiştirilen ürün hayvansal yada bitkisel olsun üreticiden tüketiciye ulaşana dek aşamalarında da hiçbir şekilde kimyasal ,gdo yada hormon kullanılmayan ve insan sağlığı açısından zararlı olabilecek madde barındırmayan ürünlere organik ürün diyebiliriz.T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetiştirmeye başlanıldığı andan itibaren gerekli denetlemeler sonrası sertifikalandırılan bu ürünleri satın alırken tüketicinin  dikkat etmesi gereken ürünlerin  sertifikalı ve ambalajlı olmasıdır. Uzmanlar organik ürün onayı olmadığı halde  ambalajında yada marka isminde organik kelimesi geçmesinin o ürünün organik olduğunu  göstermeyeceği gibi bazı ürünlerin pazarda açık vaziyette köy de üretilmiş ,yüzde yüz doğal, kendimiz yetiştiriyoruz denilerek satılmaya çalışılan ürünler olduğunun altını çizip bilinçli tüketici olunması konusunda uyarıyor.

Neden organik ?


Dünya da birçok ülke organik ürünlerin yetiştirilmesinde , üretilmesinde ve satışında çok fazla destek vermeye başladı. Bununla birlikte organik ürünlere talepte giderek çoğalıyor. Özellikle et ve süt ürünlerinde organik ürün tüketmiyorsak ciddi tehlikelerle karşı karşıyayız demektir. Büyük ve küçük baş hayvanlar yetiştirilirken uygulanan büyüme hormonu ve antibiyotikler tüketim esnasında insan vücuduna geçerek sağlığımızı tehdit etmektedir. Bu sadece et ve süt  ürünlerinde değil sentetik gübre ve böcek ilaçları kullanılan sebze ve meyvelerde de geçerlidir. Kullandığımız şampuan  deodorant kremlerde de durum farklı değil.Tükettiğimiz normal gıdalarda 450 den  fazla katkı maddesi kullanılırken organik ürünlerde ise bu sayı sadece 7 ile sınırlıdır. Tercihlerimizi sağlığımızı düşünerek verirsek meydana gelebilecek sağlık problemlerini de azaltmakla kalmayıp doğadaki dengeyi korumuş oluruz.
https://www.ribiku.com/haber/organik-mi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

VFX PRO FONDÖTEN VE BAZ

Bende merak uyandıran kullanmak için elimdeki ürünlerin bitmesini beklediğim Türkiye'de üretildiğini ve 'helal sertifikalı ' old...

Populer Yayınlar